Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Extra sajtos sült penne recept

Extra sajtos sült penne
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 40 dkg penne
    • 3 evőkanál vaj
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 evőkanál liszt
    • 6 dl tej
    • 2 evőkanál sűrített paradicsom
    • 15 dkg reszelt trappista sajt
    • 15 dkg reszelt gouda
    • 15 dkg reszelt cheddar (vagy más karakteresebb sajt)
    • 20 dkg mozzarella
    • frissen őrölt bors ízlés szerint
    • csipet szerecsendió (opcionális)
    • vaj a tepsi kikenéséhez

    Elkészítés
    A tésztát sós vízben kifőzzük a csomagoláson jelzett idő szerint, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, félretesszük.

    Egy nagyobb lábasban megolvasztjuk a vajat. A fokhagymát apróra vágjuk, és 1–2 perc alatt megfuttatjuk rajta. Hozzáadjuk a lisztet, és kézi habverővel folyamatosan kevergetve világos rántást készítünk.

    Lassan, fokozatosan felöntjük a tejjel, miközben folyamatosan keverjük, hogy ne legyen csomós. Ezután belekeverjük a sűrített paradicsomot is, és néhány percig főzzük, amíg sűrű, sima mártást kapunk. Ízesítjük sóval, borssal és ízlés szerint csipetnyi szerecsendióval.

    Belekeverjük a reszelt trappista, gouda és cheddar sajtokat, majd addig kevergetjük, amíg szépen felolvadnak és selymes sajtszósz nem lesz belőle.

    A kifőtt tésztát beleforgatjuk a forró sajtmártásba, és az egészet egy kivajazott hőálló tálba öntjük. A mozzarellát rámorzsoljuk vagy nagyobb darabokra tépkedjük, és a tetejére szórjuk.

    170–180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt sütjük, amíg a teteje enyhén megpirul, és a sajt nyúlósan aranyszínű lesz.

    Tipp:
    Akár előre is elkészíthető, és tálalás előtt frissen átsüthető. Kínálhatjuk önmagában, salátával vagy sült zöldségekkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek