Hozzávalók:
Elkészítés
A tésztát sós vízben kifőzzük a csomagoláson jelzett idő szerint, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, félretesszük.
Egy nagyobb lábasban megolvasztjuk a vajat. A fokhagymát apróra vágjuk, és 1–2 perc alatt megfuttatjuk rajta. Hozzáadjuk a lisztet, és kézi habverővel folyamatosan kevergetve világos rántást készítünk.
Lassan, fokozatosan felöntjük a tejjel, miközben folyamatosan keverjük, hogy ne legyen csomós. Ezután belekeverjük a sűrített paradicsomot is, és néhány percig főzzük, amíg sűrű, sima mártást kapunk. Ízesítjük sóval, borssal és ízlés szerint csipetnyi szerecsendióval.
Belekeverjük a reszelt trappista, gouda és cheddar sajtokat, majd addig kevergetjük, amíg szépen felolvadnak és selymes sajtszósz nem lesz belőle.
A kifőtt tésztát beleforgatjuk a forró sajtmártásba, és az egészet egy kivajazott hőálló tálba öntjük. A mozzarellát rámorzsoljuk vagy nagyobb darabokra tépkedjük, és a tetejére szórjuk.
170–180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt sütjük, amíg a teteje enyhén megpirul, és a sajt nyúlósan aranyszínű lesz.
Tipp:
Akár előre is elkészíthető, és tálalás előtt frissen átsüthető. Kínálhatjuk önmagában, salátával vagy sült zöldségekkel.