Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Édes csusza tepsiben recept

Édes csusza tepsiben
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg csuszatészta
    • 50 dkg túró
    • 2 cs főzős vaníliás pudingpor
    • 8 dl tej
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 10 dkg aszalt sárgabarack vagy mazsola
    • 1 citrom reszelt héja
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:

    A pudingokat megfőzzük a tejben a leírás szerint. A még forró pudinghoz keverjük a felvert tojáshabot. A csuszatésztát kifőzzük egy kicsit maradjon keményebb, majd forgassuk meg egy kis vajban.

    Kivajazott tepsibe simítsuk a tészta felét, morzsoljuk rá a fele túrót, szórjuk meg vaníliás cukorral, aprított barackkal vagy mazsolával, szórjuk meg a citromhéjjal, majd kenjük rá a pudingos hab felét. Ugyanezt a műveletet ismételjük, a tetejére a pudingos hab kerüljön.

    A végén a tetejére tegyünk vajdarabkákat, majd a kb 30 perc alatt süssük készre 180 fokon. Akkor jó, ha már a teteje is színt kap.

    Tipp:

    A pudingba én tettem egy kis cukrot. Tálalni lehet joghurttal kikevert híg tejföllel is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá