Édes csusza tepsiben

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 30 dkg csuszatészta
  • 50 dkg túró
  • 2 cs főzős vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 4 tojásfehérje
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg aszalt sárgabarack vagy mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:

A pudingokat megfőzzük a tejben a leírás szerint. A még forró pudinghoz keverjük a felvert tojáshabot. A csuszatésztát kifőzzük egy kicsit maradjon keményebb, majd forgassuk meg egy kis vajban.

Kivajazott tepsibe simítsuk a tészta felét, morzsoljuk rá a fele túrót, szórjuk meg vaníliás cukorral, aprított barackkal vagy mazsolával, szórjuk meg a citromhéjjal, majd kenjük rá a pudingos hab felét. Ugyanezt a műveletet ismételjük, a tetejére a pudingos hab kerüljön.

A végén a tetejére tegyünk vajdarabkákat, majd a kb 30 perc alatt süssük készre 180 fokon. Akkor jó, ha már a teteje is színt kap.

Tipp:

A pudingba én tettem egy kis cukrot. Tálalni lehet joghurttal kikevert híg tejföllel is.