Krumplis tészta recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 evőkanál (kacsa)zsír
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- ízlés szerint só, bors
- 500 gramm száraztészta (nagykocka)
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Enyhén sós vízben a tésztát is kifőzzük.
A vöröshagymát lereszeljük, a zsíron megdinszteljük, a tűzhelyről lehúzva hozzáadjuk a fűszerpaprikát és megszórjuk borssal. A krumpliról leszűrjük a vizet, rátesszük a vöröshagymára és kissé összetörjük egy villa segítségével.
A megfőtt tésztát szűrjük le, adjuk a krumplis alaphoz és keverjük össze. A krumplis tészta frissen, melegen tálalva a legjobb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »