Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumplis fánk recept

Krumplis fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg főtt, áttört burgonya
    • 10 dkg margarin
    • 1 mk só
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1,5 dl langyos víz
    • 2 tk cukor
    • 25 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A vízbe szórjuk bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt.

    A főtt, langyos, áttört krumplit kikeverjük a margarinnal és a sóval. A liszt közepébe tesszük a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a krumplipürét, és rugalmas tésztává gyúrjuk. Ha laza, kevés lisztet adhatunk hozzá gyúrás közben, de ne legyen kemény a tészta.

    Tálba tesszük, letakarva 1,5 órát kelesztjük.

    Lisztezett deszkára borítjuk a megkelt tésztát. Hengert formázunk belőle, késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, golyókká görgetjük, kissé ellapítjuk, a közepét mutatóujjunkkal kilyukasztjuk, majd az ujjunk körül kissé megforgatjuk. Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

    Lekvárral, porcukorra tálaljuk.

    Tipp:

    Ha csak 2-3 főre akarunk fánkot sütni, akkor ezt a megkelt tésztát vegyük ketté, a felébe lazán gyúrjunk bele 1 tk sót, tegyük hosszúkás sütőformába, és süssünk kenyeret belőle.

    A krumplis fánk kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 247 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 28 g
    Zsír: 13 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá