Kenyérlángos tojásokkal sütve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók eyg 30*38 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 30 dkg átszitált liszt
- 1 ek olaj
- 1/2 cs porélesztő
- csipet só
- langyos víz
Feltéthez:
- 3 púpos ek tejföl
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 szelet főtt sonka
- 10 cm lángolt kolbász
- 1 fej lilahagyma
- 10 szál snidling
- 10 szál metélőfokhagyma
- 8-10 dkg sajt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos vízben feloldjuk. A robotgép tartályába beletesszük a tészta hozzávalóit és langyos vizet kicsi adagokban hozzáöntve egy szép sima kelt tésztát készítünk.
Letakarva 30 percet pihentetjük, kelesztjük.
Ezalatt a feltéthez a tejfölben 1-2 csipet sóval elkeverjük a zúzott fokhagymát. A kolbászt felkarikázzuk, a sonkát és a lila hagymát apróbb kockákra vágjuk, a snidlinget és a metélőfokhagymát felaprítjuk és a sajtot lereszeljük.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, a sütőpapírral bélelt tepsi méretére kisodorjuk és egyenletesen belehelyezzük.
Rákenjük a fokhagymás tejfölt, rászórjuk az összes felaprított feltétet, végül a sajtot is. A tetején egy evőkanállal 6 kis mélyedést, fészket készítünk és beleütjük a tojásokat, amiket ízlés szerint 1-1 csipet cayenne borssal ízesíthetünk.
Végül betesszük a sütőbe és 28-30 perc alatt szép világosra megsütjük.
Felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »