Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kenyérlángos tojásokkal sütve recept

Kenyérlángos tojásokkal sütve
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók eyg 30*38 cm-es tepsihez:
    Tésztához:

    • 30 dkg átszitált liszt
    • 1 ek olaj
    • 1/2 cs porélesztő
    • csipet só
    • langyos víz

    Feltéthez:

    • 3 púpos ek tejföl
    • 3 gerezd zúzott fokhagyma
    • 2 szelet főtt sonka
    • 10 cm lángolt kolbász
    • 1 fej lilahagyma
    • 10 szál snidling
    • 10 szál metélőfokhagyma
    • 8-10 dkg sajt
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés langyos vízben feloldjuk. A robotgép tartályába beletesszük a tészta hozzávalóit és langyos vizet kicsi adagokban hozzáöntve egy szép sima kelt tésztát készítünk.

    Letakarva 30 percet pihentetjük, kelesztjük.

    Ezalatt a feltéthez a tejfölben 1-2 csipet sóval elkeverjük a zúzott fokhagymát. A kolbászt felkarikázzuk, a sonkát és a lila hagymát apróbb kockákra vágjuk, a snidlinget és a metélőfokhagymát felaprítjuk és a sajtot lereszeljük.

    A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

    A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, a sütőpapírral bélelt tepsi méretére kisodorjuk és egyenletesen belehelyezzük.

    Rákenjük a fokhagymás tejfölt, rászórjuk az összes felaprított feltétet, végül a sajtot is. A tetején egy evőkanállal 6 kis mélyedést, fészket készítünk és beleütjük a tojásokat, amiket ízlés szerint 1-1 csipet cayenne borssal ízesíthetünk.

    Végül betesszük a sütőbe és 28-30 perc alatt szép világosra megsütjük.

    Felszeletelve tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá