Hozzávalók eyg 30*38 cm-es tepsihez:
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos vízben feloldjuk. A robotgép tartályába beletesszük a tészta hozzávalóit és langyos vizet kicsi adagokban hozzáöntve egy szép sima kelt tésztát készítünk.
Letakarva 30 percet pihentetjük, kelesztjük.
Ezalatt a feltéthez a tejfölben 1-2 csipet sóval elkeverjük a zúzott fokhagymát. A kolbászt felkarikázzuk, a sonkát és a lila hagymát apróbb kockákra vágjuk, a snidlinget és a metélőfokhagymát felaprítjuk és a sajtot lereszeljük.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, a sütőpapírral bélelt tepsi méretére kisodorjuk és egyenletesen belehelyezzük.
Rákenjük a fokhagymás tejfölt, rászórjuk az összes felaprított feltétet, végül a sajtot is. A tetején egy evőkanállal 6 kis mélyedést, fészket készítünk és beleütjük a tojásokat, amiket ízlés szerint 1-1 csipet cayenne borssal ízesíthetünk.
Végül betesszük a sütőbe és 28-30 perc alatt szép világosra megsütjük.
Felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!