Kenyérlángos tojásokkal sütve

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók eyg 30*38 cm-es tepsihez:
Tésztához:

  • 30 dkg átszitált liszt
  • 1 ek olaj
  • 1/2 cs porélesztő
  • csipet só
  • langyos víz

Feltéthez:

  • 3 púpos ek tejföl
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 szelet főtt sonka
  • 10 cm lángolt kolbász
  • 1 fej lilahagyma
  • 10 szál snidling
  • 10 szál metélőfokhagyma
  • 8-10 dkg sajt
  • 6 tojás

Elkészítése:

Az élesztőt kevés langyos vízben feloldjuk. A robotgép tartályába beletesszük a tészta hozzávalóit és langyos vizet kicsi adagokban hozzáöntve egy szép sima kelt tésztát készítünk.

Letakarva 30 percet pihentetjük, kelesztjük.

Ezalatt a feltéthez a tejfölben 1-2 csipet sóval elkeverjük a zúzott fokhagymát. A kolbászt felkarikázzuk, a sonkát és a lila hagymát apróbb kockákra vágjuk, a snidlinget és a metélőfokhagymát felaprítjuk és a sajtot lereszeljük.

A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, a sütőpapírral bélelt tepsi méretére kisodorjuk és egyenletesen belehelyezzük.

Rákenjük a fokhagymás tejfölt, rászórjuk az összes felaprított feltétet, végül a sajtot is. A tetején egy evőkanállal 6 kis mélyedést, fészket készítünk és beleütjük a tojásokat, amiket ízlés szerint 1-1 csipet cayenne borssal ízesíthetünk.

Végül betesszük a sütőbe és 28-30 perc alatt szép világosra megsütjük.

Felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!