Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kenyérlángos recept

Kenyérlángos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg búzaliszt
    • 1 teáskanál cukor
    • 6-7 db burgonya
    • 50 g élesztő
    • 400 ml langyos víz
    • 600 g tejföl
    • 500 g kockázott bacon
    • 500 g sajt
    • 1 fej lilahagyma

    Elkészítése:

    A krumplit sós vízben megfőzzük. Ha kész, krumplitörővel összetörjük, majd hagyjuk kihűlni.

    Az élesztő belemorzsoljuk 250 ml langyos vízbe, amibe beleszórjuk a cukrot és hagyjuk felfutni.

    A liszthez hozzáadjuk a sót a kihűlt, összetört krumplit és a felfutatott élesztő. Valamint, ha igényli a tészta a maradék langyos vizet.

    A tésztát jól kidolgozzuk, majd meleg helyen kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

    Míg a tészta kel a sütőt előmelegítjük 180 fokra. Elkészítjük a feltételt. A bacont lesütjük, a hagymát felkockázzuk, a sajtot lereszeljük.

    Ha a tészta megkelt 3-4 részre osztju, attól függően milyen vastagságú tésztát szeretnénk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk és a tetejét villával megszurkáljuk.

    Forró sütőben 5 perc alatt elősütjük, majd a sütőből kivéve rákenjük a tejfölt, rászórjuk a bacont, hagymát és végűl megszórjuk sajttal, majd visszatesszük a sütőbe és még kb 10-15 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá