Hozzávalók:
Elkészítése:
A krumplit sós vízben megfőzzük. Ha kész, krumplitörővel összetörjük, majd hagyjuk kihűlni.
Az élesztő belemorzsoljuk 250 ml langyos vízbe, amibe beleszórjuk a cukrot és hagyjuk felfutni.
A liszthez hozzáadjuk a sót a kihűlt, összetört krumplit és a felfutatott élesztő. Valamint, ha igényli a tészta a maradék langyos vizet.
A tésztát jól kidolgozzuk, majd meleg helyen kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Míg a tészta kel a sütőt előmelegítjük 180 fokra. Elkészítjük a feltételt. A bacont lesütjük, a hagymát felkockázzuk, a sajtot lereszeljük.
Ha a tészta megkelt 3-4 részre osztju, attól függően milyen vastagságú tésztát szeretnénk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk és a tetejét villával megszurkáljuk.
Forró sütőben 5 perc alatt elősütjük, majd a sütőből kivéve rákenjük a tejfölt, rászórjuk a bacont, hagymát és végűl megszórjuk sajttal, majd visszatesszük a sütőbe és még kb 10-15 percig sütjük.