Kenyérlángos recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 400 g burgonya
- 90 ml tej
- 1 teáskanál kristálycukor
- 30 g élesztő
- 550 g finomliszt
- 45 ml étolaj
- 0,5 teáskanál só
- 340 ml víz
- étolaj
Tetejére:
- tejföl
- bacon
- lilahagyma
- sajt
Elkészítése:
A burgonyákat sós vízben puhára főzzük.
Közben felfuttatjuk az élesztõt a langyos cukros tejben. Mikor a burgonya megfőtt áttörjük.
Ha a burgonya kihűlt, hozzáöntjük a tészta többi hozzávalóját és összegyúrjuk. Minimum egy órán át kelesztjük.
Mikor a tészta megkelt, a tepsibe sütőpapírt teszünk és vékonyan megkenjük étolajjal, ráborítjuk a tésztát, a tetejét is beolajozzuk és egyenletesen kilapítjuk a tepsiben (ez az adag nagy gáztepsire elegendő).
Megszurkáljuk és 25 perc alatt elősütjük 220 fokon. Ha megvan, megkenjük a tetejét a tejföllel és ízlés szerint teszünk rá bacont, lilahagymát és sajtot.
Végül ismét visszatoljuk a sütőbe és 20 perc alatt pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »