Kenyérlángos recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 400 g burgonya
- 90 ml tej
- 1 teáskanál kristálycukor
- 30 g élesztő
- 550 g finomliszt
- 45 ml étolaj
- 0,5 teáskanál só
- 340 ml víz
- étolaj
Tetejére:
- tejföl
- bacon
- lilahagyma
- sajt
Elkészítése:
A burgonyákat sós vízben puhára főzzük.
Közben felfuttatjuk az élesztõt a langyos cukros tejben. Mikor a burgonya megfőtt áttörjük.
Ha a burgonya kihűlt, hozzáöntjük a tészta többi hozzávalóját és összegyúrjuk. Minimum egy órán át kelesztjük.
Mikor a tészta megkelt, a tepsibe sütőpapírt teszünk és vékonyan megkenjük étolajjal, ráborítjuk a tésztát, a tetejét is beolajozzuk és egyenletesen kilapítjuk a tepsiben (ez az adag nagy gáztepsire elegendő).
Megszurkáljuk és 25 perc alatt elősütjük 220 fokon. Ha megvan, megkenjük a tetejét a tejföllel és ízlés szerint teszünk rá bacont, lilahagymát és sajtot.
Végül ismét visszatoljuk a sütőbe és 20 perc alatt pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »