Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kefires lángos recept

Kefires lángos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 350 gr kefir
    • 1 kg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg élesztő
    • 1 púpozott ek só
    • 2,5 dl tej
    • 2 ek étolaj

    Tetejére:

    • sajt
    • tejföl
    • fokhagyma, stb ízlés szerint

    Sütéshez:

    • 1 lirer napraforgó olaj

    Elkészítése:

    A kenyérsütőgép tartályába öntöttem a hozzávalókat: először a tejet, kefirt, bele a tojást, olajat, és erre az elegyre öntöttem a lisztet, amelybe előzőleg elkevertem a sót. A liszt tetején mélyedést vájtam, belemorzsoltam az élesztőt és bekapcsoltam a gépet. Dagasztás és kelesztés után elég lágy tésztát vettem ki, amelyet olajjal bekent sütőpapíron kicsit még átdolgoztam, majd letakarva hagytam még egy órát kelni.
    201203075551
    A sütés a fánkéhoz hasonló, forró olajban, először lefedve, majd megfordítás után szabadon. A tészta egyik végét kézzel kicsit ellapogattam és késsel hasítottam lehetőleg kerek formát.Olajos kézzel kicsit meglapogattam, a közepét elvékonyítottam.
    201203075591
    A kisűlt lángosokat papírtörlőn lecsepegtettem, a lecspegtetett lángosok némelyikét kis vízzel elkevert szétnyomott fokhagymával kentem meg, másokat tejföllel, és reszelt sajtot szórtam rá.

    Tipp:

    Ha a hagyományos kézzel dagasztással készítjük, akkor 1 evőkanál cukor is kell hozzá, az élesztőt felfuttatni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá