Hozzávalók:
Tésztához:
Tetejére:
Sütéshez:
Elkészítése:
A kenyérsütőgép tartályába öntöttem a hozzávalókat: először a tejet, kefirt, bele a tojást, olajat, és erre az elegyre öntöttem a lisztet, amelybe előzőleg elkevertem a sót. A liszt tetején mélyedést vájtam, belemorzsoltam az élesztőt és bekapcsoltam a gépet. Dagasztás és kelesztés után elég lágy tésztát vettem ki, amelyet olajjal bekent sütőpapíron kicsit még átdolgoztam, majd letakarva hagytam még egy órát kelni.
A sütés a fánkéhoz hasonló, forró olajban, először lefedve, majd megfordítás után szabadon. A tészta egyik végét kézzel kicsit ellapogattam és késsel hasítottam lehetőleg kerek formát.Olajos kézzel kicsit meglapogattam, a közepét elvékonyítottam.
A kisűlt lángosokat papírtörlőn lecsepegtettem, a lecspegtetett lángosok némelyikét kis vízzel elkevert szétnyomott fokhagymával kentem meg, másokat tejföllel, és reszelt sajtot szórtam rá.
Ha a hagyományos kézzel dagasztással készítjük, akkor 1 evőkanál cukor is kell hozzá, az élesztőt felfuttatni.