Kefires lángos

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kefires lángos

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 350 gr kefir
  • 1 kg liszt
  • 2 tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 1 púpozott ek só
  • 2,5 dl tej
  • 2 ek étolaj

Tetejére:

  • sajt
  • tejföl
  • fokhagyma, stb ízlés szerint

Sütéshez:

  • 1 lirer napraforgó olaj

Elkészítése:

A kenyérsütőgép tartályába öntöttem a hozzávalókat: először a tejet, kefirt, bele a tojást, olajat, és erre az elegyre öntöttem a lisztet, amelybe előzőleg elkevertem a sót. A liszt tetején mélyedést vájtam, belemorzsoltam az élesztőt és bekapcsoltam a gépet. Dagasztás és kelesztés után elég lágy tésztát vettem ki, amelyet olajjal bekent sütőpapíron kicsit még átdolgoztam, majd letakarva hagytam még egy órát kelni.
201203075551
A sütés a fánkéhoz hasonló, forró olajban, először lefedve, majd megfordítás után szabadon. A tészta egyik végét kézzel kicsit ellapogattam és késsel hasítottam lehetőleg kerek formát.Olajos kézzel kicsit meglapogattam, a közepét elvékonyítottam.
201203075591
A kisűlt lángosokat papírtörlőn lecsepegtettem, a lecspegtetett lángosok némelyikét kis vízzel elkevert szétnyomott fokhagymával kentem meg, másokat tejföllel, és reszelt sajtot szórtam rá.

Tipp:

Ha a hagyományos kézzel dagasztással készítjük, akkor 1 evőkanál cukor is kell hozzá, az élesztőt felfuttatni.