Kefires lángos recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg (Schar Brot-Mix Dunkel) lisztkeverék
- 1 cs porélesztő
- 175 g kefir
- 1 mk só
- kb 2 dl víz
A sütéshez:
- étolaj vagy kókuszzsír
A tálaláshoz:
- fokhagyma
- reszelt sajt
- tejföl
Elkészítése:
A hozzávalókat, a víz kivételével, a robotgép keverő táljába tettem, majd óvatosan adagolva hozzá adtam a vizet is. Egy jól formázható, de lágy tésztát kell kapnunk.
Ezt követően olajos kézzel kisebb gombotokat formáltam belőlük. Tálcára rakosgattam és megkelesztettem kb fél óra alatt.
Kókuszzsírt hevítettem és olajos kézzel kihúzkodtam a tésztát és mindkét oldalát pirosra sütöttem.
Tipp:
A képen látható darabok nem égtek meg, csak alapból barna lisztes tésztáról indult a tészta készítés. Családom nem érzékeny tagjai is falták, akik a lángossütők környékét is kerülik.
Forrás: http://scarletsite.hu/node/291
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.