Kefires lángos recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg (Schar Brot-Mix Dunkel) lisztkeverék
- 1 cs porélesztő
- 175 g kefir
- 1 mk só
- kb 2 dl víz
A sütéshez:
- étolaj vagy kókuszzsír
A tálaláshoz:
- fokhagyma
- reszelt sajt
- tejföl
Elkészítése:
A hozzávalókat, a víz kivételével, a robotgép keverő táljába tettem, majd óvatosan adagolva hozzá adtam a vizet is. Egy jól formázható, de lágy tésztát kell kapnunk.
Ezt követően olajos kézzel kisebb gombotokat formáltam belőlük. Tálcára rakosgattam és megkelesztettem kb fél óra alatt.
Kókuszzsírt hevítettem és olajos kézzel kihúzkodtam a tésztát és mindkét oldalát pirosra sütöttem.
Tipp:
A képen látható darabok nem égtek meg, csak alapból barna lisztes tésztáról indult a tészta készítés. Családom nem érzékeny tagjai is falták, akik a lángossütők környékét is kerülik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »