Kefires lángos

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 25 dkg (Schar Brot-Mix Dunkel) lisztkeverék
  • 1 cs porélesztő
  • 175 g kefir
  • 1 mk só
  • kb 2 dl víz

A sütéshez:

  • étolaj vagy kókuszzsír

A tálaláshoz:

  • fokhagyma
  • reszelt sajt
  • tejföl

Elkészítése:

A hozzávalókat, a víz kivételével, a robotgép keverő táljába tettem, majd óvatosan adagolva hozzá adtam a vizet is. Egy jól formázható, de lágy tésztát kell kapnunk.

Ezt követően olajos kézzel kisebb gombotokat formáltam belőlük. Tálcára rakosgattam és megkelesztettem kb fél óra alatt.

Kókuszzsírt hevítettem és olajos kézzel kihúzkodtam a tésztát és mindkét oldalát pirosra sütöttem.

Tipp:

A képen látható darabok nem égtek meg, csak alapból barna lisztes tésztáról indult a tészta készítés. Családom nem érzékeny tagjai is falták, akik a lángossütők környékét is kerülik.