Kefires lángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 1 kis doboz kefir
- 1/2 dl olaj
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs élesztő
- 1 púpos tk só
- 4-5 dl tej
- 4-5 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A liszthez morzsoljuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval keményebb nokedli tésztát keverünk géppel vagy kézzel, majd egy nagyobb kiolajozott nylonzacskóba tesszük és mehet a hűtőbe.
Elvileg másnap süthető, de én már pár óra múlva sütöm és nagyon finom már ekkor is.
A tésztából olajos kézzel darabokat tépkedünk, kézzel kihúzkodjuk, majd közepesen meleg, bő olajban kisütjük.
Papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.
10 napig hűtőben eláll, bármikor elővehető és pillanatok alatt kész a friss lángos.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Nem kell futtatni az élesztőt és a tejet is hidegen keverjük hozzá. Ezt a receptet már 25 éve használom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »