Kefires lángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 1 kis doboz kefir
- 1/2 dl olaj
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs élesztő
- 1 púpos tk só
- 4-5 dl tej
- 4-5 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A liszthez morzsoljuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval keményebb nokedli tésztát keverünk géppel vagy kézzel, majd egy nagyobb kiolajozott nylonzacskóba tesszük és mehet a hűtőbe.
Elvileg másnap süthető, de én már pár óra múlva sütöm és nagyon finom már ekkor is.
A tésztából olajos kézzel darabokat tépkedünk, kézzel kihúzkodjuk, majd közepesen meleg, bő olajban kisütjük.
Papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.
10 napig hűtőben eláll, bármikor elővehető és pillanatok alatt kész a friss lángos.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Nem kell futtatni az élesztőt és a tejet is hidegen keverjük hozzá. Ezt a receptet már 25 éve használom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »