Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kefíres lángos recept

Kefíres lángos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g liszt
    • 30 g élesztő kb fél dl tejben felfuttatva
    • 2 kis pohár kefír (összesen 300 g)
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csapott evőkanál só
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A hozzávalókat jól összedolgozzuk és kb 3 órát, de legjobb egy éjszakát a hűtőben pihentetni (tegyük olajon nylonzacskóba, vagy olajozzuk ki az edényt, amibe betesszük, majd takarjuk le).

    Az idő letelte után darabokat csípünk a tésztából és tetszés szerinti nagyságúra húzgáljuk olajos kézzel, majd forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalát.

    Papírtörlőre szedve kissé leitatjuk róla a felesleges olajat, majd forrón tálaljuk.

    Tipp:

    A kész tészta akár 3 napig is eláll a hűtőben, nem muszáj egyszerre kisütni mind.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá