Kefíres lángos recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 30 g élesztő kb fél dl tejben felfuttatva
- 2 kis pohár kefír (összesen 300 g)
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csapott evőkanál só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A hozzávalókat jól összedolgozzuk és kb 3 órát, de legjobb egy éjszakát a hűtőben pihentetni (tegyük olajon nylonzacskóba, vagy olajozzuk ki az edényt, amibe betesszük, majd takarjuk le).
Az idő letelte után darabokat csípünk a tésztából és tetszés szerinti nagyságúra húzgáljuk olajos kézzel, majd forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalát.
Papírtörlőre szedve kissé leitatjuk róla a felesleges olajat, majd forrón tálaljuk.
Tipp:
A kész tészta akár 3 napig is eláll a hűtőben, nem muszáj egyszerre kisütni mind.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »









