Kefíres lángos

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 30 g élesztő kb fél dl tejben felfuttatva
  • 2 kis pohár kefír (összesen 300 g)
  • 1 egész tojás
  • 1 csapott evőkanál só
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A hozzávalókat jól összedolgozzuk és kb 3 órát, de legjobb egy éjszakát a hűtőben pihentetni (tegyük olajon nylonzacskóba, vagy olajozzuk ki az edényt, amibe betesszük, majd takarjuk le).

Az idő letelte után darabokat csípünk a tésztából és tetszés szerinti nagyságúra húzgáljuk olajos kézzel, majd forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalát.

Papírtörlőre szedve kissé leitatjuk róla a felesleges olajat, majd forrón tálaljuk.

Tipp:

A kész tészta akár 3 napig is eláll a hűtőben, nem muszáj egyszerre kisütni mind.