Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kecskesajttal töltött káposztás fánk, zöldfűszeres mártogatóssal recept

Kecskesajttal töltött káposztás fánk, zöldfűszeres mártogatóssal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Kb. 15-20 darabhoz:

    • 20 dkg főtt burgonya
    • 1 kis fej káposzta reszelve (80-90 dkg)
    • 30 dkg  liszt + a nyújtáshoz
    • 1 dl tej
    • csipet cukor
    • 2 dkg élesztő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek tejföl
    • 2 ek olaj
    • bors
    • 15 dkg lágy kecskesajt
    • 0,5 csokor friss metélőhagyma
    • olaj a sütéshez

    A tálaláshoz:

    • 3 dl tejföl, vagy joghurt
    • 0,5 csokor friss metélőhagyma
    • 0,5 csokor friss petrezselyem
    • néhány levél friss bazsalikom

    Elkészítése:

    A káposztát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, kissé megsózzuk, állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk a levét, és serpenyőben 2 evőkanál olajon megpirítjuk. Megszórjuk őrölt borssal, és ha még szükséges, utána sózunk. Hagyjuk kihűlni.

    A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük. Miután megfőtt, meghámozzuk, összetörjük, és hagyjuk kihűlni.
    A lisztet hozzászitáljuk a tört burgonyához, és hozzáadjuk a langyosra hűlt káposztát is. Az élesztőt a langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztes burgonyához, beletesszük a tojássárgákat, egy evőkanál tejfölt, kevés sót, borsot, vigyázva nehogy túl sok legyen, mert a káposzta is sózva, borsozva van. Összegyúrjuk, bedagasztjuk a tésztát, és kb. 45-50 percig letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.

    Miután megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk. A kecskesajtból kisebb darabokat vágunk, illetve morzsolunk. Ráhalmozzuk (egyenlő távolságra egymástól) a tészta egyik felén. A metélőhagymát apróra vágva, mindegyik sajtkupac tetejére teszünk egy kicsit, majd a tészta másik felét ráhajtva a sajthalmok körül kisebb fánkszaggatóval kiszaggatjuk, a széleit összedolgozzuk, és sütés előtt 15 percig pihentetjük.

    Nem túl forró olajban mindkét felüket aranybarnára sütjük. Miután megsültek, papírtörlőre szedjük.

    Tálaláshoz a zöldfűszereket összeaprítjuk, belekeverjük a tejfölbe (vagy joghurtba), picit sózzuk, borsozzuk és a fánkok mellé tálaljuk.

    A kecskesajttal töltött káposztás fánk, zöldfűszeres mártogatóssal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 156 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 18 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá