Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros-túrós lepény recept

Kapros-túrós lepény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 dl tej
    • 1 kk kristálycukor
    • 2 dkg élesztő
    • 60 dkg szitált liszt
    • 7 dkg vaj olvasztva
    • 4 ek porcukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipetnyi só

    Töltelékhez:

    • 6 ek cukor
    • 2 dl tejföl
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek búzadara
    • fél kg túró
    • 1 csokor kapor

    Elkészítése:

    Langyosítsuk meg a tejet, 1 dl-t vegyünk ki belőle és szórjuk bele az 1 kk kristálycukrot illetve az élesztőt. 15 perc alatt felfuttatjuk.

    A lisztet (átszitálva) tálba tesszük. Közepére öntjük a tejes élesztőt, az olvasztott vajat, porcukrot a tojássárgáját végül a sót. Jól összegyúrjuk, dagasztjuk. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától. 45-50 percig letakarva pihentetjük.

    Eközben előkészítjük a tölteléket. Ehhez a túrót áttörjük beletesszük a tojássárgáját a búzadarát, tejfölt és cukrot, majd összekeverjük. A megmaradt 4 db tojás fehérjéből kemény habot verünk, ezt óvatosan belekeverjük a túrókrémhez, végül megszórjuk kaporral.

    Lisztezett deszkán a tésztát nyújtsuk ki (lapítsuk el). Vajazzunk és lisztezzünk ki egy tepsit, erre helyezzük a tésztát.

    A túrót elsimítjuk a tetején majd az egészet előmelegített sütőben 170 fokon 30 percig sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá