Káposztás tészta recept

Hozzávalók:
- 1 kg káposzta
- 50 dkg fodros nagykocka tészta
- 2-3 evőkanál cukor
- só
- olaj
- bors
Elkészítése:
A káposztát megtisztítjuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. Másfél kanál sóval összekeverjük és 20 percig állni hagyjuk.
Egy edényben olajat melegítünk, karamelizáljuk benne a cukrot, majd rászedjük a kinyomkodott káposztát és kevergetve pirítjuk, pároljuk.
Közben, ha szükséges önthetünk hozzá a kinyomkodott léből. Enyhén borsozzuk és készre pároljuk.
A tésztát sós vízben kifőzzük és a kész káposztával összekeverjük, majd még melegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »