Káposztás nudli recept
Hozzávalók:
Nudlihoz:
- 50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
- 1 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk só
- 15 dkg liszt
Továbbá:
- 1 közepes fej káposzta
- 5-6 ek olaj
- 1 kk só
- 1 kk őrölt bors
Elkészítése:
A krumplikat megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és áttörjük.
Ha már kéz melegre hűlt, hozzáadjuk a sót, a tojást, majd lassan adagolva a lisztet, közben kézzel nem túl kemény és nem túl lágy tésztává dolgozzuk. Előfordulhat, hogy a krumplinak nagyobb a nedvességtartalma és még szükséges 1-2 teáskanálnyi liszt.
Lisztezett felületen vékonyka rudakat sodrunk, amiket egy éles késsel kb. 3 cm hosszúságúra darabolunk. A felület és a tenyerünk között még sodrunk rajta egyet, így szép formásak lesznek.
Egy fazékban sós vizet forralunk 2 evőkanálnyi olajjal, hogy majd a nudlik ne ragadjanak össze.
Közben a káposztát lereszeljük, és egy nagyobb méretű serpenyőben felhevített olajon megpirítjuk. Közben ízesítjük sóval és borssal.
Ha gyöngyözve forr a víz, a nudlikat belerakjuk, ha már feljöttek a víz tetejére, még 2-3 percet főzzük és a vízből kiemelve lecsöpögtetjük.
Végül beleforgatjuk a pirított káposztába. Ha szükséges, még sózzuk és borsozzuk.
Melegen kínáljuk.
Tipp:
Férjem nagy káposztarajongó, az Ő kedvéért készítettem ezt a fogást, a káposztás tészta mintájára. Kicsit időigényes, de nagyon laktató étel.