Káposztás fodrosmetélt recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 40 dkg fodrosmetélt tészta
- 1 kg fejes káposzta
- 1 tk só
- 1 mk őrölt citrombors
- 3 ek barna nádcukor
- 3 ek olaj
- 3 l víz
- só a tészta főzéshez
Elkészítése:
A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, de ne túl puhára. A káposztát legyaluljuk kis lyukú reszelőn, és besózzuk. Ha elég levet engedett, akkor kicsavarjuk a felesleges levet.
Egy edénybe olajat hevítünk, rászórjuk a cukrot, szép sárgára karamellizáljuk, majd rátesszük a káposztát, és addig pároljuk, míg puha nem lesz.
A végén összekeverjük a tésztával,és ízlésünknek megfelelően borssal, vagy cukorral fogyasszuk
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.