Káposztás fodrosmetélt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 40 dkg fodrosmetélt tészta
  • 1 kg fejes káposzta
  • 1 tk só
  • 1 mk őrölt citrombors
  • 3 ek barna nádcukor
  • 3 ek olaj
  • 3 l víz
  • só a tészta főzéshez

Elkészítése:

A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, de ne túl puhára. A káposztát legyaluljuk kis lyukú reszelőn, és besózzuk. Ha elég levet engedett, akkor kicsavarjuk a felesleges levet.

Egy edénybe olajat hevítünk, rászórjuk a cukrot, szép sárgára karamellizáljuk, majd rátesszük a káposztát, és addig pároljuk, míg puha nem lesz.

A végén összekeverjük a tésztával,és ízlésünknek megfelelően borssal, vagy cukorral fogyasszuk