Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós tészta, szegfűszeggel és sós mogyoróval recept

Kakaós tészta, szegfűszeggel és sós mogyoróval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg főtt tészta
    • 5 dkg vajon pirított zsemlemorzsa
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 2 ek vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 10 dkg kristálycukor
    • csipet só
    • késhegynyi őrölt szegfűszeg
    • 5 dkg sós mogyoró durvára vagdalva

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy kisebb tűzálló edényt kivajazunk.

    A zsemlemorzsát vajon megpirítjuk, belekeverjük az őrölt szegfűszeget, kakaót és félretesszük. A főtt tésztán mikróban megolvasztjuk a vajat és belekeverjük a kakaós-szegfűszeges morzsát.

    A tojás fehérjéből és a cukorból kemény, fényes habot verünk, amibe beleforgatjuk a tésztát. Kivajazott sütőedénybe tesszük és az aprított sós mogyoróval szórva a sütőbe toljuk. 10-12 perc után kivéve, azon melegében kínáljuk. Tejszínhabbal díszíthetjük.

    Kötényeket felkötni, alkotásra fel!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá