Kakaós tészta, szegfűszeggel és sós mogyoróval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 30 dkg főtt tészta
  • 5 dkg vajon pirított zsemlemorzsa
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 2 ek vaj
  • 2 tojás fehérje
  • 10 dkg kristálycukor
  • csipet só
  • késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • 5 dkg sós mogyoró durvára vagdalva

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy kisebb tűzálló edényt kivajazunk.

A zsemlemorzsát vajon megpirítjuk, belekeverjük az őrölt szegfűszeget, kakaót és félretesszük. A főtt tésztán mikróban megolvasztjuk a vajat és belekeverjük a kakaós-szegfűszeges morzsát.

A tojás fehérjéből és a cukorból kemény, fényes habot verünk, amibe beleforgatjuk a tésztát. Kivajazott sütőedénybe tesszük és az aprított sós mogyoróval szórva a sütőbe toljuk. 10-12 perc után kivéve, azon melegében kínáljuk. Tejszínhabbal díszíthetjük.

Kötényeket felkötni, alkotásra fel!