Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Juhtúrós langalló recept

Juhtúrós langalló
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • kevés cukor
    • fél ek só
    • 250 ml meleg víz (lehet még egy kicsivel több is, de óvatosan, a liszttől függ).

    A feltéthez:

    • 250 ml tejföl
    • 1 kocka juhtúró (125 gr)
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1-2 lila hagyma
    • füstölt húsos szalonna,  tarja – tetszés szerint
    • gyulai kolbász
    • mehet még bele némi kukorica is
    • kaliforniai paprika
    • a tetejére reszelt sajt

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük el a sóval. Az élesztőt kevés meleg vízzel és cukorral futtassuk fel, nagyjából 15 perc alatt. Keverjük a liszthez, adjuk hozzá a maradék meleg vizet, majd gyúrjuk jól össze. Ne sajnáljuk erőnket,  néhány percig hagyjuk állni, addig egy kicsit megkel.

    Eközben szoktam a többi hozzávalót összevágni. A hagymákat szeletekre, a szalonnát, sonkát apró kockára, a tejfölbe pedig elkeverem a préselt fokhagymát, juhtúrót és még egy pici sót.

    Nyújtsuk ki a tésztát nagyjából 1 cm vastagságúra és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 5 percig süssük.

    Ekkor vegyük ki a sütőből és tetejét kenjük meg a tejföllel, rakjuk meg a sonkával, szalonnával, hagymával majd végén reszeljünk rá sajtot is.

    Tegyük vissza a sütőbe további 20-25 percre és amikor elkezd illatozni és a sajt megsülni, már készíthetjük is ki a tányérokat.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá