Juhtúrós langalló

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • kevés cukor
  • fél ek só
  • 250 ml meleg víz (lehet még egy kicsivel több is, de óvatosan, a liszttől függ).

A feltéthez:

  • 250 ml tejföl
  • 1 kocka juhtúró (125 gr)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 lila hagyma
  • füstölt húsos szalonna,  tarja – tetszés szerint
  • gyulai kolbász
  • mehet még bele némi kukorica is
  • kaliforniai paprika
  • a tetejére reszelt sajt

Elkészítése:

A lisztet keverjük el a sóval. Az élesztőt kevés meleg vízzel és cukorral futtassuk fel, nagyjából 15 perc alatt. Keverjük a liszthez, adjuk hozzá a maradék meleg vizet, majd gyúrjuk jól össze. Ne sajnáljuk erőnket,  néhány percig hagyjuk állni, addig egy kicsit megkel.

Eközben szoktam a többi hozzávalót összevágni. A hagymákat szeletekre, a szalonnát, sonkát apró kockára, a tejfölbe pedig elkeverem a préselt fokhagymát, juhtúrót és még egy pici sót.

Nyújtsuk ki a tésztát nagyjából 1 cm vastagságúra és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 5 percig süssük.

Ekkor vegyük ki a sütőből és tetejét kenjük meg a tejföllel, rakjuk meg a sonkával, szalonnával, hagymával majd végén reszeljünk rá sajtot is.

Tegyük vissza a sütőbe további 20-25 percre és amikor elkezd illatozni és a sajt megsülni, már készíthetjük is ki a tányérokat.