Hozzávalók:
A feltéthez:
Elkészítése:
A lisztet keverjük el a sóval. Az élesztőt kevés meleg vízzel és cukorral futtassuk fel, nagyjából 15 perc alatt. Keverjük a liszthez, adjuk hozzá a maradék meleg vizet, majd gyúrjuk jól össze. Ne sajnáljuk erőnket, néhány percig hagyjuk állni, addig egy kicsit megkel.
Eközben szoktam a többi hozzávalót összevágni. A hagymákat szeletekre, a szalonnát, sonkát apró kockára, a tejfölbe pedig elkeverem a préselt fokhagymát, juhtúrót és még egy pici sót.
Nyújtsuk ki a tésztát nagyjából 1 cm vastagságúra és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 5 percig süssük.
Ekkor vegyük ki a sütőből és tetejét kenjük meg a tejföllel, rakjuk meg a sonkával, szalonnával, hagymával majd végén reszeljünk rá sajtot is.
Tegyük vissza a sütőbe további 20-25 percre és amikor elkezd illatozni és a sajt megsülni, már készíthetjük is ki a tányérokat.