Húsvéti kosár recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- kb 2 dl víz
- 1 kiskanál só
- 1 kiskanál szódabikarbóna
Elkészítése:
Minden hozzávalót egy tálban összedolgozunk.
Ha összeállt, nem ragad és szép sima a tészta, akkor deszkára borítjuk és kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk. Egy hőálló tálat alufóliával bevonunk és a tésztacsíkokkal elkezdjük megformázni a kosarat.
Első lépés, hogy két csík egymást kereszteźze, majd ezeket másik kettő. Ezután jöhetnek keresztbe a csíkok. Az egyiket alul a másikat felül kell vezetni.
Ha kész a fonás, akkor lekenjük a külsejét tejjel és megsütjük magas hőfokon szép barnára.
Ha jól kiszáradt tele lehet pakolni, nem törik könnyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »