Húsvéti kosár recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- kb 2 dl víz
- 1 kiskanál só
- 1 kiskanál szódabikarbóna
Elkészítése:
Minden hozzávalót egy tálban összedolgozunk.
Ha összeállt, nem ragad és szép sima a tészta, akkor deszkára borítjuk és kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk. Egy hőálló tálat alufóliával bevonunk és a tésztacsíkokkal elkezdjük megformázni a kosarat.
Első lépés, hogy két csík egymást kereszteźze, majd ezeket másik kettő. Ezután jöhetnek keresztbe a csíkok. Az egyiket alul a másikat felül kell vezetni.
Ha kész a fonás, akkor lekenjük a külsejét tejjel és megsütjük magas hőfokon szép barnára.
Ha jól kiszáradt tele lehet pakolni, nem törik könnyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









