Húsvéti kosár recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- kb 2 dl víz
- 1 kiskanál só
- 1 kiskanál szódabikarbóna
Elkészítése:
Minden hozzávalót egy tálban összedolgozunk.
Ha összeállt, nem ragad és szép sima a tészta, akkor deszkára borítjuk és kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk. Egy hőálló tálat alufóliával bevonunk és a tésztacsíkokkal elkezdjük megformázni a kosarat.
Első lépés, hogy két csík egymást kereszteźze, majd ezeket másik kettő. Ezután jöhetnek keresztbe a csíkok. Az egyiket alul a másikat felül kell vezetni.
Ha kész a fonás, akkor lekenjük a külsejét tejjel és megsütjük magas hőfokon szép barnára.
Ha jól kiszáradt tele lehet pakolni, nem törik könnyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »