Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgolyók paradicsomos bazsalikomos pennével recept

Húsgolyók paradicsomos bazsalikomos pennével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • 50 dkg penne tészta
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg konzerv paradicsom (hámozott, darabolt)
    • 1 gerezd fokhagyma
    • bazsalikom ízlés szerint
    • petrezselyem ízlés szerint
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 1 ek cukor

    Elkészítése:

    A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk a paradicsomot, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Sóval és kevés cukorral ízesítjük, majd felöntjük kevés vízzel. Addig főzzük, amíg a paradicsom szét nem fő.

    A darált húst sózzuk, borsozzuk. Összegyúrjuk a tojással, az aprított bazsalikommal és petrezselyemlevéllel. A masszából kis golyókat formázunk.

    A húsgolyókat beletesszük a paradicsommártásba, és megfőzzük. A megfőtt golyókat kiemeljük, félretesszük. A mártást megszórjuk bazsalikommal.

    A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük, majd leszűrjük és összekeverjük a mártással. Hozzáadjuk a húsgolyókat is és tálaljuk.

    Tálaláskor megszórhatjuk reszelt sajttal.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá