Húsgolyók paradicsomos bazsalikomos pennével

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 50 dkg penne tészta
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 25 dkg konzerv paradicsom (hámozott, darabolt)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom ízlés szerint
  • petrezselyem ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 ek cukor

Elkészítése:

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk a paradicsomot, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Sóval és kevés cukorral ízesítjük, majd felöntjük kevés vízzel. Addig főzzük, amíg a paradicsom szét nem fő.

A darált húst sózzuk, borsozzuk. Összegyúrjuk a tojással, az aprított bazsalikommal és petrezselyemlevéllel. A masszából kis golyókat formázunk.

A húsgolyókat beletesszük a paradicsommártásba, és megfőzzük. A megfőtt golyókat kiemeljük, félretesszük. A mártást megszórjuk bazsalikommal.

A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük, majd leszűrjük és összekeverjük a mártással. Hozzáadjuk a húsgolyókat is és tálaljuk.

Tálaláskor megszórhatjuk reszelt sajttal.