Hozzávalók:
Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk a paradicsomot, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Sóval és kevés cukorral ízesítjük, majd felöntjük kevés vízzel. Addig főzzük, amíg a paradicsom szét nem fő.
A darált húst sózzuk, borsozzuk. Összegyúrjuk a tojással, az aprított bazsalikommal és petrezselyemlevéllel. A masszából kis golyókat formázunk.
A húsgolyókat beletesszük a paradicsommártásba, és megfőzzük. A megfőtt golyókat kiemeljük, félretesszük. A mártást megszórjuk bazsalikommal.
A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük, majd leszűrjük és összekeverjük a mártással. Hozzáadjuk a húsgolyókat is és tálaljuk.
Tálaláskor megszórhatjuk reszelt sajttal.