Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hortobágyi palacsinta recept

Hortobágyi palacsinta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A palacsintához:

    • 25 dkg finomliszt
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tej
    • 2 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz
    • csipet só
    • étolaj

    A pörkölthöz:

    • 1 db kisebb csirke vagy 2 db csirkemell vagy 2 db csirkecomb
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1 kk őrölt kömény
    • 1 db paprika
    • 1 db paradicsom
    • 1 ek pirospaprika
    • étolaj
    • 2 dl tejföl
    • 2 ek finomliszt

    A díszítéshez:

    • 2 dl tejföl
    • petrezselyem zöld

    Elkészítése:

    Az anyagokból palacsintatésztát keverünk. A tésztából 8-10 palacsintát sütünk.

    A hagymákat apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk.Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikát, paradicsomot. Ízesítjük a köménnyel és sóval.

    Hozzáadjuk a húst és kicsit hosszabb lével jóízű pörköltet főzünk. Ha a hús megpuhult, kiszedjük, kicsontozzuk. A húst ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk.

    A pörkölt levét a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük. A besűrített mártásból 2-3 evőkanállal a húshoz adunk. Ezzel a masszával betöltjük a palacsintákat.

    Tálalásnál a palacsintákra öntjük a paprikás mártást. Díszíthetjük tejföllel, petrezselyemzölddel, pirospaprikával vagy pár csepp piros zsírral a pörköltből.

    Jó étvágyat kívánok hozzá! Készíthetjük maradék pörköltből is!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá