Hortobágyi palacsinta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hortobágyi palacsinta

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz
  • csipet só
  • étolaj

A pörkölthöz:

  • 1 db kisebb csirke vagy 2 db csirkemell vagy 2 db csirkecomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek pirospaprika
  • étolaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek finomliszt

A díszítéshez:

  • 2 dl tejföl
  • petrezselyem zöld

Elkészítése:

Az anyagokból palacsintatésztát keverünk. A tésztából 8-10 palacsintát sütünk.

A hagymákat apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk.Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikát, paradicsomot. Ízesítjük a köménnyel és sóval.

Hozzáadjuk a húst és kicsit hosszabb lével jóízű pörköltet főzünk. Ha a hús megpuhult, kiszedjük, kicsontozzuk. A húst ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk.

A pörkölt levét a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük. A besűrített mártásból 2-3 evőkanállal a húshoz adunk. Ezzel a masszával betöltjük a palacsintákat.

Tálalásnál a palacsintákra öntjük a paprikás mártást. Díszíthetjük tejföllel, petrezselyemzölddel, pirospaprikával vagy pár csepp piros zsírral a pörköltből.

Jó étvágyat kívánok hozzá! Készíthetjük maradék pörköltből is!