Házi túrós csusza recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 150 g tejföl
- só, cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A tojásokból és a lisztből tésztát gyúrunk.
15 perc pihentetés után vékonyra kinyújtjuk, majd késsel 3 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat 3-4 cm-es darabokra tépkedjük.
Sós, lobogó vízben kifőzzük, majd öblítés után lecsepegtetjük.
Tálaláskor a tányérra szedjük, rámorzsoljuk a túrót, a tejfölt a tetejére rakjuk és ízlés szerin cukrot adunk hozzá.
Tipp:
A gyúrt tésztába nem teszek sót, mert akkor nagyon megszívja magát vízzel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.