Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi “Songoku” avagy sonkás-gombás-kukoricás pizza recept

Házi “Songoku” avagy sonkás-gombás-kukoricás pizza
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók a tésztához 2 db 32 cm:

    • 0,5 dl napraforgó olaj
    • 1,5 dl natúr joghurt
    • 1,5 dl langyos víz
    • 50 dkg sima liszt
    • 1,5 teáskanál só
    • 1 teáskanál cukor
    • 1/2 tasak száraz élesztő vagy 1,5 dkg friss

    A pizza szószhoz:

    • 1 normál üveg, házilag eltett paradicsom vagy 4-5 db nagyméretű, leveses paradicsom lehéjazva
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 db babérlevél
    • 1 mokkáskanál szárított oregano
    • 4-5 szál friss bazsalikom levele aprítva, ha nincs akkor 1 mokkáskanálnyi szárított
    • só, bors
    • pici cukor
    • 1 evőkanál zsír

    A feltéthez:

    • 25 dkg szendvics sonka
    • 1 db konzerv csemege kukorica – amiből mindig eltűnik menet közben 1-2 kanálnyi, nem is értem miért :)
    • 30 dkg gomba
    • 3 szál újhagyma
    • 35-40 dkg sajt

    Elkészítése:

    A tészta elkészítése:

    A tésztához a hozzávalókat a kenyérsütőgép üstjébe teszem a fenti sorrendben és dagasztás programon jól összedolgoztatom a géppel. Ha kézzel készítjük a tésztát és friss élesztőt használunk akkor az élesztőt oldjuk fel egy kevés vízzel és úgy dolgozzuk össze a többi alapanyaggal.

    Jó alaposan gyúrjuk össze a tésztát fényesre, hólyagosra. Mikor ezzel megvagyunk, kissé lisztezzük meg a tetejét és hagyjuk kelni kb. 35-40 percig, míg a duplájára nő.

    Addig készítsük el a feltéthez szükséges pizzaszószt és alapanyagokat

    A pizzaszószhoz a hagymát finomra vágva egy kevés zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszerekkel sűrű mártássá főzzük. Közben kóstoljuk meg és igény szerint sózzuk, ízesítsük, ha elkészült kapcsoljuk le alatta tüzet és hagyjuk hűlni.

    Közben előmelegítjük a sütőt, hogy jó forró legyen, körülbelül 220 fokra.

    A sonkát vékonyabb csíkokra vágjuk. A gombát én szeretem megpirítani előtte, mert úgy sokkal intenzívebb íze lesz, ezért vékony szeletekre vágva egy kanálnyi zsiradékon átpirítom. Közben meghintem egy kevés sóval és frissen őrölt fekete borssal.

    A kukoricáról leöntjük a levet. Az újhagymát pedig megtisztítva felkarikázzuk. Mikor a tészta megkelt, óvatosan átgyúrjuk és kétfelé vesszük. Az egyiket kinyújtjuk kör alakúra és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük alaposan a fűszeres paradicsomszósszal, rátesszük a sonka felét, majd a pirított gomba, a kukorica és az újhagyma felét is, majd megszórjuk reszelt sajttal és az előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.

    Mialatt az első pizza sül, addig előkészítjük a másikat is és azt is megsütjük az első után.

    Tipp:

    Nem egy öt perc alatt elkészíthető étel, de szerintem, aki egyszer saját pizzát készít otthon, tuti, hogy azután mellőzni fogja a pizza rendelést. Érdemes vele dolgozni, mert nagyon hálás érte a család.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá