Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához 2 db 32 cm:
A pizza szószhoz:
A feltéthez:
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A tésztához a hozzávalókat a kenyérsütőgép üstjébe teszem a fenti sorrendben és dagasztás programon jól összedolgoztatom a géppel. Ha kézzel készítjük a tésztát és friss élesztőt használunk akkor az élesztőt oldjuk fel egy kevés vízzel és úgy dolgozzuk össze a többi alapanyaggal.
Jó alaposan gyúrjuk össze a tésztát fényesre, hólyagosra. Mikor ezzel megvagyunk, kissé lisztezzük meg a tetejét és hagyjuk kelni kb. 35-40 percig, míg a duplájára nő.
Addig készítsük el a feltéthez szükséges pizzaszószt és alapanyagokat
A pizzaszószhoz a hagymát finomra vágva egy kevés zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszerekkel sűrű mártássá főzzük. Közben kóstoljuk meg és igény szerint sózzuk, ízesítsük, ha elkészült kapcsoljuk le alatta tüzet és hagyjuk hűlni.
Közben előmelegítjük a sütőt, hogy jó forró legyen, körülbelül 220 fokra.
A sonkát vékonyabb csíkokra vágjuk. A gombát én szeretem megpirítani előtte, mert úgy sokkal intenzívebb íze lesz, ezért vékony szeletekre vágva egy kanálnyi zsiradékon átpirítom. Közben meghintem egy kevés sóval és frissen őrölt fekete borssal.
A kukoricáról leöntjük a levet. Az újhagymát pedig megtisztítva felkarikázzuk. Mikor a tészta megkelt, óvatosan átgyúrjuk és kétfelé vesszük. Az egyiket kinyújtjuk kör alakúra és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük alaposan a fűszeres paradicsomszósszal, rátesszük a sonka felét, majd a pirított gomba, a kukorica és az újhagyma felét is, majd megszórjuk reszelt sajttal és az előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Mialatt az első pizza sül, addig előkészítjük a másikat is és azt is megsütjük az első után.
Nem egy öt perc alatt elkészíthető étel, de szerintem, aki egyszer saját pizzát készít otthon, tuti, hogy azután mellőzni fogja a pizza rendelést. Érdemes vele dolgozni, mert nagyon hálás érte a család.