Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamis rétes recept

Hamis rétes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    2 db rúdhoz
    Tészta:

    • 18 dkg liszt
    • csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek olaj
    • 1 kk citromlé
    • fél dl langyos víz

    Töltelék:
    Mákos:

    • 100 g darált mák
    • 1 db alma
    • fahéj
    • 50 g porcukor
    • fél ek búzadara
    • tej

    Túrós:

    • 250 g túró
    • 80 g cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 ek búzadara

    Kenéshez:

    • 1 dl olaj
    • 100 g tejföl

    Elkészítése:

    A lisztet, a tojást, az olajat, citromlét és a sót annyi langyos vízzel gyúrjuk össze, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Cipót formálunk belőle, letakarjuk, és fél órát pihentetjük.

    Túrós töltelék:

    A túrót, cukrot, búzadarát és a tojást egy tálban géppel addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad.

    Mákos:

    Az almát héjastól lereszeljük. A mákot a többi hozzávalóval elkeverjük, és annyi tejet öntünk bele, hogy pépes masszát kapjunk.

    A tésztát két cipóra osztjuk, kinyújtjuk téglalap alakúra, jó vékonyra, megkenjük a tejföl és olaj keverékével, egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket. (Egyiken a túrósat, a másikon a mákosat (a mákosra tesszük a kinyomkodott, reszelt almát)) Két oldalt picit ráhajtjuk a tésztát a töltelékre és feltekerjük úgy, hogy a hajtás része alulra kerüljön).

    A másik cipóval is ugyanígy járunk el.  Sütőpapíros tepsire tesszük a réteseket, a tetejüket megkenjük a maradék tejföl-olaj keverékével, majd előmelegített sütőben megsütjük.  Öt percig hagyjuk pihenni, majd szélesebb darabokra szeleteljük és porcukorral meghintve langymelegen tálaljuk.

    Sütési hőfok / idő / mód: 180°C / 30 perc / alul-felül sütés

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá