Hamis pizza recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg liszt
- 1 kk só
- 1 ek sütőpor (egy tasak)
- 1 kk morzsolt oregánó
- 1 ek olaj
- 5 dkg vaj/margarin
- 2,5 dl tej
Szószhoz:
- 2 púpos ek sűrű tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csipet só
Feltéthez:
- 12 dkg szalámi
- 2 szál újhagyma
- 3-4 ek csemegekukorica
- 2 nagy marék reszelt sajt
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval, a sütőporral, az oregánóval, elmorzsoljuk benne a vajat/margarint, és hozzáadjuk az olajat, a tejet. Összedolgozzuk, lisztezett felületen addig gyúrjuk, amíg már nem ragad a kezünkhöz.
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, vékonyan lekenünk olajjal, majd belehelyezzük a tepsi méretére nyújtott tésztát.
A szószhoz a tejfölt elkeverjük némi sóval és a zúzott fokhagymával, majd vékonyan a tésztára kenjük.
A feltéthez a szalámit nagyobb darabokra vágjuk, megpakoljuk a pizzát vele, majd megszórjuk a karikára vágott újhagymával, a lecsepegtetett kukoricával, és gazdagon meghintjük a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Bár imádok dagasztani, de néha kell egy gyors megoldás, ha nincs idő keleszteni. A paradicsomos szósz főzésével sem töltöttem az időt, ez a fokhagymás-tejfölös is nagy kedvencünk. A feltét az lett, amit épp a hűtőben találtam, szalámi, sajt, kukorica és újhagyma. A tésztája puha, nem az a ropogós fajta, de így is mind egy szálig elfogyott.