Hamis pizza

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 1 kk só
  • 1 ek sütőpor (egy tasak)
  • 1 kk morzsolt oregánó
  • 1 ek olaj
  • 5 dkg vaj/margarin
  • 2,5 dl tej

Szószhoz:

  • 2 púpos ek sűrű tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy csipet só

Feltéthez:

  • 12 dkg szalámi
  • 2 szál újhagyma
  • 3-4 ek csemegekukorica
  • 2 nagy marék reszelt sajt

Elkészítése:

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval, a sütőporral, az oregánóval, elmorzsoljuk benne a vajat/margarint, és hozzáadjuk az olajat, a tejet. Összedolgozzuk, lisztezett felületen addig gyúrjuk, amíg már nem ragad a kezünkhöz.

Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, vékonyan lekenünk olajjal, majd belehelyezzük a tepsi méretére nyújtott tésztát.

A szószhoz a tejfölt elkeverjük némi sóval és a zúzott fokhagymával, majd vékonyan a tésztára kenjük.
A feltéthez a szalámit nagyobb darabokra vágjuk, megpakoljuk a pizzát vele, majd megszórjuk a karikára vágott újhagymával, a lecsepegtetett kukoricával, és gazdagon meghintjük a reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.

Tipp:

Bár imádok dagasztani, de néha kell egy gyors megoldás, ha nincs idő keleszteni. A paradicsomos szósz főzésével sem töltöttem az időt, ez a fokhagymás-tejfölös is nagy kedvencünk. A feltét az lett, amit épp a hűtőben találtam, szalámi, sajt, kukorica és újhagyma. A tésztája puha, nem az a ropogós fajta, de így is mind egy szálig elfogyott.