Hozzávalók:
Tésztához:
Szószhoz:
Feltéthez:
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval, a sütőporral, az oregánóval, elmorzsoljuk benne a vajat/margarint, és hozzáadjuk az olajat, a tejet. Összedolgozzuk, lisztezett felületen addig gyúrjuk, amíg már nem ragad a kezünkhöz.
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, vékonyan lekenünk olajjal, majd belehelyezzük a tepsi méretére nyújtott tésztát.
A szószhoz a tejfölt elkeverjük némi sóval és a zúzott fokhagymával, majd vékonyan a tésztára kenjük.
A feltéthez a szalámit nagyobb darabokra vágjuk, megpakoljuk a pizzát vele, majd megszórjuk a karikára vágott újhagymával, a lecsepegtetett kukoricával, és gazdagon meghintjük a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Bár imádok dagasztani, de néha kell egy gyors megoldás, ha nincs idő keleszteni. A paradicsomos szósz főzésével sem töltöttem az időt, ez a fokhagymás-tejfölös is nagy kedvencünk. A feltét az lett, amit épp a hűtőben találtam, szalámi, sajt, kukorica és újhagyma. A tésztája puha, nem az a ropogós fajta, de így is mind egy szálig elfogyott.