Gyümölcsös pizza recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg gluténmentes univerzális lisztkeverék
- kb 2,5 dl víz
- csipet só
- 1 csomag instant élesztő
- 2 ek étolaj
A feltéthez:
- 25 dkg túró
- 2 ek tejföl
- kb 3-4 ek eritrit vagy cukor
- áfonya
- mangó
- pillecukor
Elkészítése:
A lisztből, élesztőből csipet sóval, a víz hozzáadásával, robotgép segítségével tésztát dagasztunk, majd 2 ek étolajat hozzáadunk, de épp csak összeforgatjuk vele, nem kell teljesen beledolgozni.
Hagyjuk duplájára kelni letakarva. Nálam ez kb 1 óra volt.
A kelesztés után egy kb 28 cm átmérőjű, alakúra nyomkodjuk
egy enyhén olajozott tepsiben, a széleinél peremet hagyunk. Előmelegített 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
Amíg sül elkészítjük a feltétet. A túrót a tejföllel ízlés szerinti eritrittel vagy cukorral krémesre keverjük, a langyosra hűlt pizzára kenjük, majd ízlés szerinti gyümölcsöket dobálunk rá (nálam ez áfonya és mangó volt), végül pár karika pillecukorral imitáljuk a mozzarellát. Ostya fenyőkkel díszíthető.
Azonnal fogyasztható.
Tipp:
Egészséges, édes, gyümölcsös. Az adventi időszakban vacsorára bármikor kínálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »