Gyümölcsös pizza recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg gluténmentes univerzális lisztkeverék
- kb 2,5 dl víz
- csipet só
- 1 csomag instant élesztő
- 2 ek étolaj
A feltéthez:
- 25 dkg túró
- 2 ek tejföl
- kb 3-4 ek eritrit vagy cukor
- áfonya
- mangó
- pillecukor
Elkészítése:
A lisztből, élesztőből csipet sóval, a víz hozzáadásával, robotgép segítségével tésztát dagasztunk, majd 2 ek étolajat hozzáadunk, de épp csak összeforgatjuk vele, nem kell teljesen beledolgozni.
Hagyjuk duplájára kelni letakarva. Nálam ez kb 1 óra volt.
A kelesztés után egy kb 28 cm átmérőjű, alakúra nyomkodjuk
egy enyhén olajozott tepsiben, a széleinél peremet hagyunk. Előmelegített 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
Amíg sül elkészítjük a feltétet. A túrót a tejföllel ízlés szerinti eritrittel vagy cukorral krémesre keverjük, a langyosra hűlt pizzára kenjük, majd ízlés szerinti gyümölcsöket dobálunk rá (nálam ez áfonya és mangó volt), végül pár karika pillecukorral imitáljuk a mozzarellát. Ostya fenyőkkel díszíthető.
Azonnal fogyasztható.
Tipp:
Egészséges, édes, gyümölcsös. Az adventi időszakban vacsorára bármikor kínálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









