Gyors pizza recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- pici só
- 2 kávéskanál fokhagymapor
- 2 evőkanál olaj
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl langyos víz
Feltét:
- 3-4 evőkanál ketchup
- 1 teáskanál oregánó (morzsolt)
- 70 g paradicsompüré
- 10 dkg párizsi
- 15 dkg karaj
- 5 dkg paprikás szalámi
- 20 dkg sajt
Elkészítése:
A lisztbe belekeverjük a sót, fokhagymaport, az élesztőt csak hozzámorzsoljuk, az olajat és a langyos vizet, majd elkezdjük összegyúrni. Kb 10 percig dagasztjuk, majd letakarva kelesztjük.
Amíg a tészta kel, addig elkészítjük a feltétet. A paradicsompürét, ketchupot keverjük el az oregánóval. A párizsit, szalámit és a karajt szeljük fel, a sajtot pedig reszeljük le.
A megkelt tésztát nyomkodjuk sütőpapíros tepsibe, majd kenjük meg a paradicsomos kencével, rászórjuk a szalámikat és megszórjuk a sajttal.
200 fokon kb 25 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









