Gundel palacsinta gluténmentesen recept

Hozzávalók:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg rizsliszt
- 4 ek tápióka keményítő
- csipet só
- 4 tk cukor/eritrit
- 4 dl tej/rizstej
- 4 dl szódavíz
A töltelékhez:
- 15 dkg darált dió
- 2 ek eritrit
- 1 dl kókusztejszín
- 2 ek rum(opcionális)
- fahéj (opcionális)
A tetejére:
- 4 ek kakaópor
- 4 ek eritrit
- víz
Elkészítése:
Egy tálban a lisztet a tejjel simára keverjük – a tejet folyamatosan, keverés közben hozzáadva -, majd további folyamatos keverés mellett, a többi összetevőt is hozzáadjuk.
Ha teljesen sima a keverék, szódavízzel (buborékos ásványvízzel), palacsinta sűrűségűre készítjük. Nem biztos, hogy az összes víz kelleni fog!
A töltelék hozzávalóit tegyük bele egy tálba, majd alaposan keverjük össze. Ízlésünknek megfelelően tehetünk bele több édesítőt, fahéjat vagy rumot.
A kisült palacsintákat ezzel a krémmel töltjük meg.
Tetejére csokiöntet kerül, amihez egy kis lábasban a cukrot, a kakaóport kevés vízzel összefőzünk.
Ízlés szerint csorgassuk meg a csokoládés öntettel.
Tipp:
Tartalmasabb leves után főételnek ajánlom. Ha desszertnek szánjuk, felezzük a mennyiséget!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »