Gundel palacsinta gluténmentesen

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 20 dkg rizsliszt
  • 4 ek tápióka keményítő
  • csipet só
  • 4 tk cukor/eritrit
  • 4 dl tej/rizstej
  • 4 dl szódavíz

A töltelékhez:

  • 15 dkg darált dió
  • 2 ek eritrit
  • 1 dl kókusztejszín
  • 2 ek rum(opcionális)
  • fahéj (opcionális)

A tetejére:

  • 4 ek kakaópor
  • 4 ek eritrit
  • víz

Elkészítése:

Egy tálban a lisztet a tejjel simára keverjük – a tejet folyamatosan, keverés közben hozzáadva -, majd további folyamatos keverés mellett, a többi összetevőt is hozzáadjuk.

Ha teljesen sima a keverék, szódavízzel (buborékos ásványvízzel), palacsinta sűrűségűre készítjük. Nem biztos, hogy az összes víz kelleni fog!

A töltelék hozzávalóit tegyük bele egy tálba, majd alaposan keverjük össze. Ízlésünknek megfelelően tehetünk bele több édesítőt, fahéjat vagy rumot.

A kisült palacsintákat ezzel a krémmel töltjük meg.

Tetejére csokiöntet kerül, amihez egy kis lábasban a cukrot, a kakaóport kevés vízzel összefőzünk.

Ízlés szerint csorgassuk meg a csokoládés öntettel.

Tipp:

Tartalmasabb leves után főételnek ajánlom. Ha desszertnek szánjuk, felezzük a mennyiséget!