Hozzávalók:
A töltelékhez:
A tetejére:
Elkészítése:
Egy tálban a lisztet a tejjel simára keverjük – a tejet folyamatosan, keverés közben hozzáadva -, majd további folyamatos keverés mellett, a többi összetevőt is hozzáadjuk.
Ha teljesen sima a keverék, szódavízzel (buborékos ásványvízzel), palacsinta sűrűségűre készítjük. Nem biztos, hogy az összes víz kelleni fog!
A töltelék hozzávalóit tegyük bele egy tálba, majd alaposan keverjük össze. Ízlésünknek megfelelően tehetünk bele több édesítőt, fahéjat vagy rumot.
A kisült palacsintákat ezzel a krémmel töltjük meg.
Tetejére csokiöntet kerül, amihez egy kis lábasban a cukrot, a kakaóport kevés vízzel összefőzünk.
Ízlés szerint csorgassuk meg a csokoládés öntettel.
Tartalmasabb leves után főételnek ajánlom. Ha desszertnek szánjuk, felezzük a mennyiséget!