Gombás, paradicsomos tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma hámozva és apróra vágva
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 ek olasz fűszervekevék
- só, bors ízlés szerint
- 25 dkg gomba apróra vágva
- 25 dkg spagetti
- 0,5 l zöldségleves alaplé
- 1 konzerv hámozott és darabolt paradicsom
- 50 dkg paradicsompüré
- sajt ízlés szerint
- kevés zsiradék
Elkészítése:
Egy nagy serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk, majd megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Ha már zed színesedni, akkor hozzáadjuk a fokhagymát is és együtt pirítjuk még 1-2 percig.
Ezután hozzáadjuk a gombát, olasz fűszert, sót és borsot. Addig sütjük, amíg a gomba kissé összeesik.
Ezután felöntjük a darabolt paradicsommal, paradicsompürével és az alaplével. Jól összekeverjük az egészet. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a tésztát is és készre főzzük az egészet.
Ha szeretnénk, akkor egy maréknyi bébispenótot is adhatunk hozzá a végén és még friss, aprított bazsalikomot is.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »









