Gombás, paradicsomos tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma hámozva és apróra vágva
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 ek olasz fűszervekevék
- só, bors ízlés szerint
- 25 dkg gomba apróra vágva
- 25 dkg spagetti
- 0,5 l zöldségleves alaplé
- 1 konzerv hámozott és darabolt paradicsom
- 50 dkg paradicsompüré
- sajt ízlés szerint
- kevés zsiradék
Elkészítése:
Egy nagy serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk, majd megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Ha már zed színesedni, akkor hozzáadjuk a fokhagymát is és együtt pirítjuk még 1-2 percig.
Ezután hozzáadjuk a gombát, olasz fűszert, sót és borsot. Addig sütjük, amíg a gomba kissé összeesik.
Ezután felöntjük a darabolt paradicsommal, paradicsompürével és az alaplével. Jól összekeverjük az egészet. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a tésztát is és készre főzzük az egészet.
Ha szeretnénk, akkor egy maréknyi bébispenótot is adhatunk hozzá a végén és még friss, aprított bazsalikomot is.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »