Gombás, paradicsomos tészta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma hámozva és apróra vágva
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek olasz fűszervekevék
  • só, bors ízlés szerint
  • 25 dkg gomba apróra vágva
  • 25 dkg spagetti
  • 0,5 l zöldségleves alaplé
  • 1 konzerv hámozott és darabolt paradicsom
  • 50 dkg paradicsompüré
  • sajt ízlés szerint
  • kevés zsiradék

Elkészítése:

Egy nagy serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk, majd megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Ha már zed színesedni, akkor hozzáadjuk a fokhagymát is és együtt pirítjuk még 1-2 percig.

Ezután hozzáadjuk a gombát, olasz fűszert, sót és borsot. Addig sütjük, amíg a gomba kissé összeesik.

Ezután felöntjük a darabolt paradicsommal, paradicsompürével és az alaplével. Jól összekeverjük az egészet. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a tésztát is és készre főzzük az egészet.

Ha szeretnénk, akkor egy maréknyi bébispenótot is adhatunk hozzá a végén és még friss, aprított bazsalikomot is.