Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás linguine citromos kakukkfűves gombával recept

Gombás linguine citromos kakukkfűves gombával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 220 g barna csiperke gomba
    • 5 ek extra szűz olívaolaj (80 ml)
    • 2 tk nagy szemű tengeri só vagy 1 tk asztali só
    • 1 kisebb gerezd fokhagyma
    • 1 citrom héja és kifacsart leve
    • 4 ág friss kakukkfű levele lehúzva (kb. 1 teáskanálnyi)
    • 0,5 kg linguine (hosszúmetélt)
    • 1 csokor friss petrezselyem összeaprítva
    • 2 ek frissen reszelt parmezán
    • frissen őrölt fekete bors

    Elkészítése:

    Szeleteljük fel vékonyan a gombát, és tegyük egy nagy tálba az olajjal, a sóval, a fokhagymával, a citromhéjjal és -lével, valamint a csodás illatú kakukkfűlevelekkel együtt.

    Főzzük meg a tésztát a csomagoláson feltüntetett instrukcióknak megfelelően, majd nagyjából szűrjük le, és tegyünk félre egy kevés főzőlevet.

    Borítsuk gyorsan a tésztát a gombás keverékhez. Keverjük jól össze, öntsük rá a félretett főzőlevet, majd ízlés szerint adjuk hozzá a petrezselymet, a reszelt parmezánt és a borsot. Keverjük össze újra, és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá