Gombás linguine citromos kakukkfűves gombával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 220 g barna csiperke gomba
- 5 ek extra szűz olívaolaj (80 ml)
- 2 tk nagy szemű tengeri só vagy 1 tk asztali só
- 1 kisebb gerezd fokhagyma
- 1 citrom héja és kifacsart leve
- 4 ág friss kakukkfű levele lehúzva (kb. 1 teáskanálnyi)
- 0,5 kg linguine (hosszúmetélt)
- 1 csokor friss petrezselyem összeaprítva
- 2 ek frissen reszelt parmezán
- frissen őrölt fekete bors
Elkészítése:
Szeleteljük fel vékonyan a gombát, és tegyük egy nagy tálba az olajjal, a sóval, a fokhagymával, a citromhéjjal és -lével, valamint a csodás illatú kakukkfűlevelekkel együtt.
Főzzük meg a tésztát a csomagoláson feltüntetett instrukcióknak megfelelően, majd nagyjából szűrjük le, és tegyünk félre egy kevés főzőlevet.
Borítsuk gyorsan a tésztát a gombás keverékhez. Keverjük jól össze, öntsük rá a félretett főzőlevet, majd ízlés szerint adjuk hozzá a petrezselymet, a reszelt parmezánt és a borsot. Keverjük össze újra, és tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.